Дрогобицький фаховий коледж нафти і газу

DROGOBYCH APPLIED COLLEGE OF OIL AND GAS

dkng@ukr.net
Приймальна комісія: +38 0681245325

Від Тараса Шевченка до Івана Франка …


Волі в неволі прагнув величний дух генія Тараса Шевченка для себе та всієї Української землі. Образ уярмленої України «червоною ниткою» проходить через усю творчість Великого Кобзаря. Доля поета, художника – уособлення долі українського народу.

Вшановуючи пам’ять Пророка України з нагоди 201-х роковин від дня його народження, кожен з нас в черговий раз перелистував сторінки «Кобзаря» чи інших творів, співставляв події минулого з сьогоденням.

Студенти : Віталій Термак, 14-А-1; Назарій Лепак, Тетяна Плаяк, Галина Гонсевич, Марта Матвіїв, 14-Ек-1; Андрій Боян, 14-Б-1; Володимир Шуравчак,  Тарас Пиляк 12-Е-1; Оксана Сусюк, 13-Ек-1; Андріан Кушельмах, 13-Ек-1; Павло Цюба, 12-Р-1; Андрій Лозовий, 13-М-1; Микола Королік, 13-М-1; Олег Максимів, 14-Т-1; Юрій Гнатів, 12-А-1; Олег Третяк, 12-М-1; Ольга Семенюк, Президентський стипендіат, 12-Ек-1; Роман Стеців, 12-М-1 прийняли активну участь в урочистостях, які відбувалися в ДКНГ.

Належним чином в Центрі Душпастирства для молоді прийняла участь у конкурсі поезії Тараса Шевченка Ганна Онисимин, 13-Ек-1.

Викладачі коледжу п. п. Галелюк І.О., Савчин В.В., Карбівник Є.І., Підцерковна О.І., Навороцька М.М., Дробчак М.Д. організували і провели конкурси поезій Кобзаря в академічних групах та на рівні коледжу.

Журі конкурсу, яке очолював викладач історії, майстер художнього слова Ілля Степанович Михайлишин, визначило кращих студентів у цьому форматі:

І-е місце – Віталій Термак, 14-А-1, уривок «Кавказ».

ІІ-е місце – Назарій Лепак, 14-Ек-1, «І мертвим, і живим…»,
Марта Матвіїв, 14-Ек-1, уривок «Катерина».

ІІІ-є місце – Галина Гонсевич, 14-Ек-1, «Нащо мені чорні брови…»,
Андрій Боян, 14-Б-1, «Розрита могила»,
Тетяна Плаяк, 14-Ек-1, «Утоплена».

В навчальному закладі видано наказ за результатами даного конкурсу.

З цікавістю учасники урочистого вечора слухали виступ художньої самодіяльності коледжу та гостей навчального закладу – чоловічу хорову капелу «Бескид» Дрогобицького педагогічного університету, поезії відомого в місті та області й Україні, майстра журналістського слова п. Романа Пастуха.

Хвилини, проведені в сім’ї спогадів та Шевченкового слова, назавжди залишаться в пам’яті студентів, викладачів та гостей вечора.

Герої не вмирають! Герої були на духовній сцені нашого навчального закладу.