Дрогобицький фаховий коледж нафти і газу

DROGOBYCH APPLIED COLLEGE OF OIL AND GAS

dkng@ukr.net
Приймальна комісія: +38 0681245325

«Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі і України»


27 вересня у місті Бориславі відбулась підсумкова конференція «Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі і України». Дрогобицький фаховий коледж нафти і газу представляв завідувач бурового відділення Андрій Андибур.

Організатори конференції змогли об’єднати представників влади міста Борислава, науковців, громадських осіб, представників освіти і, звичайно, співорганізаторів – представників-колег з Польщі для обговорення питання вивчення та дослідження історії Бориславського нафтопромислу, який ще мав назву «Галицька Каліфорнія», або «Бориславське Ельдорадо».

Конференцію розпочали з вітальним словом голова Бориславської міської ради Ігор Яворський та війт Гміни Санок Анна Галас.

Слухачі заходу мали можливість познайомитись із цікавими доповідями експертів проєкту про історію і джерела дослідження міста Борислава та нафтовидобуток в регіоні, про Йогана Зега – львівського фармацевта, аптекаря та піонера промислової нафтопереробки в Україні та у світі в 19 столітті. Було багато обговорень щодо інтеграції результатів досліджень проєкту «Нафтова колиска Європи» в освітній процес та розвиток туристичної галузі в регіоні.

Результатом спільної роботи колег з України та Польщі стало видання публікації у вигляді книги-альбому «Забута нафтова колиска Європи» та випуск карти пам’яток міста Борислава і навколишніх регіонів «Борислав. Історія нафтової колиски».

Висловлюємо слова подяки організаторам – координаторам проєкту Альбертині Бучинській та Конраду Бяласу за можливість прийняти участь в конференції!