Дрогобицький фаховий коледж нафти і газу

DROGOBYCH APPLIED COLLEGE OF OIL AND GAS

dkng@ukr.net
Приймальна комісія: +38 0681245325

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ГЕРОЇ ПОМІЖ НАС!


ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!!! ВОНИ В НАШІЙ ПАМ`ЯТІ НАЗАВЖДИ..!

З таким гаслом 23 травня в Дрогобицькому фаховому коледжі нафти і газу відбулись заходи, присвячені Дню Героїв.

Розпочався день з урочистого відкриття цифрової меморіальної дошки та вшанування пам’яті колишнього студента коледжу Анатолія Грекова.

21 травня 2022 року Анатолій, захищаючи суверенітет нашої держави, віддав найцінніше – своє життя! В памʼять про Анатолія, за ініціативи родини загиблого, в Дрогобицькому фаховому коледжі нафти і газу встановили цифрову пам’ятну дошку – символ, який нагадуватиме нам про велич та жертовність українських Героїв. Меморіальна дошка є свідченням нашої вдячності та пам’яті про тих, хто загинув заради кращого майбутнього нашої Батьківщини.

Серед гостей, які взяли участь у відкритті меморіальної дошки, були близькі та рідні Анатолія, а також, заступник голови районної військової адміністрації Олег Пилипців і представники благодійної організації, які займаються проєктом створення цифрових пам’ятників загиблим героям «Bank of Memories» – додатку для збереження й передачі важливої інформації наступним поколінням.

Після освяти цифрової пам’ятної дошки капеланом коледжу отцем Андрієм, гості, дирекція та викладачі навчального закладу звернулись зі словами підтримки до родини загиблого Героя.

Мар’яна Ковальчук – представник організації, яка займається проєктом створення цифрових пам’ятників, розповіла присутнім про особливості такої форми меморіальної дошки та продемонструвала відео, яке було створене в рамках цього проєкту для нашого героя Анатолія Грекова.

https://www.youtube.com/watch?v=vaQBkGyApPw

В День Героїв відбувся й інший захід, в якому взяли участь студенти та викладачі Дрогобицького фахового коледжу нафти і газу – патріотична хода до Поля Скорботи.

В Дрогобичі, на площі Ринок, після виконання гімну України, спільної молитви та благословення, колона з представників навчальних закладів та установ міста під супроводом священнослужителів та військового оркестру А-1108 вирушила пішою ходою вулицями міста до Поля Скорботи. Після пам’ятного віче присутні запалили лампадки та помолились на могилах загиблих воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну від ворога.

ВІЧНА ПА’МЯТЬ, ШАНА ТА СЛАВА НАШИМ ГЕРОЯМ!