Дрогобицький фаховий коледж нафти і газу

DROGOBYCH APPLIED COLLEGE OF OIL AND GAS

dkng@ukr.net
Приймальна комісія: +38 0681245325
  • Головна
  • Новини
  • «Боротьба Української повстанської армії та сучасна війна»

«Боротьба Української повстанської армії та сучасна війна»


4 жовтня в актовому залі Дрогобицького фахового коледжу нафти  і газу відбулась лекція викладача циклової комісії суспільно-гуманітарних дисциплін Іллі Михайлишина для студентів ІІ і ІІІ курсів «Боротьба Української повстанської армії і сучасна війна».

Перед початком виступу Іллі Михайлишина в залі пролунала  мелодія «Зродились ми великої години», а на екрані проєктувався герб України на фоні червоно-чорного прапора. Захід був приурочений до Дня захисників і захисниць України – державного свята України, яке відзначається тепер 1 жовтня, в день Покрови пресвятої Богородиці.

Бійці легендарної УПА 81 рік тому воювали за незалежність України. Сьогодні воїни Збройних сил України захищають її незалежність. Тоді вели боротьбу з німецькими фашистами, потім радянськими поневолювачами, сьогодні ЗСУ відстоює незалежність і свободу у війні з російськими загарбниками.

Розповідь викладача про історію боротьби від Другої світової війни до сьогодення супроводжувалась демонстрацією відеоматеріалів, а на завершення – виступом студентів, які декламували вірші, виконували пісні та дали змогу слухачам не тільки зрозуміти, а й емоційно відчути героїзм боротьби за свободу.

На завершення заходу в залі у виконанні всіх присутніх пролунали «Червона калина»  та  упівські, а тепер і гасла всіх українців «Слава Україні!», «Героям слава!»

У художній частині заходу майстерно виконували пісні студенти  Жук Юрій (гр. 21-Тр-1) і Тиндик Ярина (гр. 22-Е-1). Номери художньої частини у виконанні Яців Марії (гр. 22-Тр-1), Бурина Валентина (гр. 22-Тр-1), Бабича Ігора (гр. 23-ОВ-1) відзначились високою виконавською майстерністю.  Технічну частину заходу забезпечив Стецула Ярослав (гр. 20-тр-1).