Дрогобицький фаховий коледж нафти і газу

DROGOBYCH APPLIED COLLEGE OF OIL AND GAS

dkng@ukr.net
Приймальна комісія: +38 0681245325
  • Головна
  • Новини
  • Обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Хімічна технологія переробки нафти і газу»

Обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Хімічна технологія переробки нафти і газу»


З 15 по 20 червня 2023 року викладачі  циклової комісії хімічних технологій та інженерії  провели зустрічі з учасниками освітнього процесу, зокрема студентами групи 19-Т-1 та начальником Бориславського газопереробного цеху Долинського газопереробного заводу ПАТ «Укрнафта» Андрієм Костівим, з метою обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Хімічна технологія переробки нафти і газу» підготовки фахових молодших бакалаврів з хімічних технологій та інженерії  за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія».

Голова робочої групи з розробки освітньо-професійної програми Віра Бугір презентувала зміст і особливості ОПП «Хімічна технологія переробки нафти і газу».  Учасники зустрічей активно долучилися до її обговорення щодо важливості, актуальності програми та її змістовного наповнення.

Андрій Костів відзначив, що освітньо-професійна програма  підготовки фахового молодшого бакалавра є комплексною і практико-орієнтованою, а дисципліни професійної підготовки надають поглиблені знання за фахом та формують відповідні компетентності.  Як випускник цієї спеціальності, Андрій Костів звернув увагу на те, що циклова комісія має належну матеріально-технічну базу, а її лабораторії достатньо укомплектовані для набуття студентами практичних навичок. На його думку, у рецензованій ОПП збалансовані компоненти теоретичного та практичного навчання для якісної підготовки фахівців на посадах лаборанта, техніка-лаборанта та техніка-технолога.

Здобувачі освіти  Христина Мусійовська  та Ірина Попівняк були одностайні щодо студентоцентричної орієнтації освітньої програми та її збалансованості. В результаті обговорення прозвучала пропозиція про необхідність організовувати попередні збори студентів. Також викладачі повинні надати коротку презентацію про суть та зміст дисциплін, які пропропонуються здобувачам освіти для вільного вибору.

Загалом усі учасники зійшлися на думці, що започаткування освітньо-професійної програми «Хімічна технологія переробки нафти і газу» підготовки фахових молодших бакалаврів з хімічних технологій та інженерії  є своєчасною, зацікавить  потенційних абітурієнтів і роботодавців.

Висловлюємо щиру вдячність за плідну і конструктивну співпрацю усім учасникам обговорення!